maanantai 22. kesäkuuta 2009

Kuningaskuntien tunnusväreistä ja vaakunoista

Löysin juuri konetta siivotessani listan eri kuningaskuntien tunnusväreistä ja tämä on ihan selvällä suomenkielellä; perässä sitten linkki kunkin kuningaskunnan vaakunaan tuolla Eilgrin antamalla sivustolla.

Huomatkaa, että vaakunoista voi jättää pois kuningaskunta-asemaa osoittavan kruunun (paitsi niissä, joissa kruunu on pääosassa) sekä ryhmästatusta osoittavan laakeriseppeleen. Jo pelkästään "risukasan" poisjäänti helpottaa kirjontatehtävää merkittävästi. Vaihtoehtoisesti voi kirjoa jotain ihan muuta vain kuningaskunnan tunnusvärejä käyttäen.

Jotkut vaakunat (esim. Ansteorra) toimivat paremmin kilven muotoon tehtyinä, kun taas toisista on hyvin helppo tehdä neliömäinen eli esim. koko pussin täyttävä versio (esim. Lochac, tai Calontir ilman 'hilppeitä'). Yhden elementin vaakunoista voisi myös tehdä 'sirotteisen' eli toistaa vaakunan pääelementtiä monta kertaa pussin sivuilla (esim. Ealdormere, Atenveldt).

Heraldisten värien tarkkoja sävyjä ei myöskään ole määritelty. Punainen on punainen on punainen riippumatta siitä, vivahtaako se vähän siniseen vai keltaiseen. Epäilyksen iskiessä värit äskettäin oppineet taaperoikäiset ovat hyviä testiyksilöitä - jos lanka on heidän mielestään punaista, se on heraldikonkin mielestä luultavasti punaista. Normaalisti hopea kuvataan valkoisella ja kulta keltaisella, joskin kirjonnassa voi tietysti käyttää myös hopea- tai kultalankaa. Vaakunan väriyhdistelmästä vähän riippuu, mitkä sävyt ja langat ovat milloinkin silmälle miellyttävimpiä...


Tähän listasin kuningaskunnat aakkosjärjestyksessä enkä perinteisessä perustamisjärjestyksessä, joka on selailussa aika hankala...

7 kommenttia:

  1. Ihanaa, Johanna! Kiitos! Tästä on valtavasti apua :)

    VastaaPoista
  2. Mie tahtoisin tehdä An Tirin, (siis sen valko-keltainen-kenttä-jossa-on-leijona-joka-on-kasvissyöjä-koska-sillä-on-seppele). Saisin luutavasti ainakin kirjonan tehtyä nuijasodaksi valmiiksi, jos joku muu sitten ompelee.
    Laittakaa miulle postia aiheeseen liittyen, voin tehdä myös jonkin toisen jos niikseen tahdotaan. Tv. Ida J

    VastaaPoista
  3. Hei!

    AnTir sujuu lupsakasti, ja töitäkään ei tälle viikolle taida juuri siunaantua. Voisin siis hyvillä mielin tehdä toisenkin pussukan, ajattelin Nothsieldiä, joskin tekisin sen mustalle pohjakankaalle. Passaako?

    Tähän väliin on pakko sanoa että olen jokseenkin aina kammonnut mustan kirjontalangan käyttöä, jopa harjoitteluni blackworkiin tein tumman violetilla langalla.. Vyyhti mustaa kuitenkin löytyi leijonaa varten. (onneksi, sillä eilen oli sunnuntai, eikä lähimarket ainakaan kirjontalankoja myy!)

    yhteysdenottoa odotellen, Iida J

    VastaaPoista
  4. Minäkin voisin yrittää kantaa korteni kekoon. Kätköistäni löytyi keltaista pellavaa ja vihreää silkkilankaa, joten ajattelin näpertää saksalaisella lasketulla tekniikalla Westin pussukan.

    T. Alina

    VastaaPoista
  5. Sain Westin pussukan valmiiksi, joten jatkan kruunulinjalla ja teen seuraavaksi Meridiesin. T. Alina

    VastaaPoista
  6. Meridies on valmis ja aloitin Lochacia. Pitäisi kai laittaa tänne kuvia, kunhan saan niitä otettua.. Alina

    VastaaPoista
  7. Olisi tosiaan ihanaa saada kuvia! Melkoista vauhtia olet edennyt, Alina!

    VastaaPoista